Dykning
C J F
I feb. 1970 var jeg med til at starte Vestdyk i Ringkøbing, klubbens bomærke ses ovenfor, det er ikke det originale logo, der var en konkurrence om et logo til klubben som undertegnede vandt.
I begyndelsen af 70 erne var der meget aktivitet i Ringkøbing fjord 1 Oktober 1970 havde Klavs Draiby og Jeg sammen købt det gode Dykkerskib " Lille Tut" samme år havde min onkel foræret mig et par 7 l. flasker og en Draëger lungeautomat
Sportsdykkere finder vrag af krigsfly i Ringkøbing Fjord Fandt propel, to velbevarede el-motorer og maskingeværer under spændende og lærerig ekspedition Sportsdykkere fra Ringkøbing havde l bededagene deres første og spændende opgave. På foranledning af Ringkøbing Museum har de i de sidste 3 dage dykket efter vragstumper fra det ene af de to Engelske bombefly, som styrtede ned i Ringkøbing Fjord under 2.verdens­krig. De 8—10 sportsdykkere' har fået gevinst under deres spændende eks­pedition. De har foreløbig fundet en propel og to el motorer. De 27 år gamle motorer" var' så velbevarede, at de var i stand til at køre, efter at man havde renset dem. Desuden har man fundet et par maskingeværer Vragresterne tilhører et engelske bombefly, som styrtede ned 1800 m ud tor Ringkøbing sportsplads. En del fiskere og lystsejlere har sikkert i de sidste 3 dage observeret et hvidt og blåt splitflag i dette område. Flaget fortæller, at der er dykkere ude, og at man skal passere det med nedsat hastighed og i rimelig afstand. Vestjysk Dykkertjeneste har stillet båd til rådighed under ekspeditionen. Det har været en stor hjælp for dykkerne, idet de har kunnet have deres udstyr og proviant i båden. Sportsdykkerne udtrykker stor begejstring tor denne lærerige og spændende tur. De har dykket på et areal, der var 100x100m og med en dybde på 4 til 4,50 m. Flyet lå med bunden i vejret, og på den ene vin­ge kunne man tydeligt se RAF - mærket. Det var spændende at se, hvor meget, der var bevaret af flyet. Desuden har vi på denne tur fået prøvet mange af de sikkerhedsregler, som er vanskelig at prøve i et bassin, siger Sportsdykkerne. De bjærgede genstande er uden værdi, men Sportsdykkerne vil beholde  propellen og el-motorerne, som erindring om deres første og spændende  opgave. De to maskingeværer vil blive afleveret til politiet,   eva.
Jeg var også med til at bjærge et af de store anker der står uden for Strandingsmuset i Torsminde Dykningen er nu lagt på Hylden " man skal kende sin begrænsning"
© c-j-f  2010
Ringkøbing Amts Dagblad skrev
CJF Min Familie Folk jeg mødte Kishon