Radioamatør   OZ1JBI
© c-j-f  2014
Mit kaldesignal er OZ1JBI jeg har en A lisens  det vil sige at jeg må sende på HF - VHF og  UHF båndene.. I dag består mine antenner af  en komb. rundstråler til VHF og UHF og en  hjemmelavet 4. bånds antenne til 80,40,20,10  meter, samt en delta loop til 50 mhz. HF  Antennen voldte mig en del problemer da mit  matrikel ikke tillod en længere antenne end en  17- 18 m. Jeg faldt over en artikel i OZ nr. 12  1999 om en antenne af OZ5WF som jeg her  frit citerer. Sidst har jeg “Arvet” en Cushcraft  R7000 Vetikal antenne til 10, 12, 17, 20, 30, og  40 meter båndene samtlige stationer er  opkoblet min PC og kan derigennem  programeres....   
Min VHF / HF Station  VHF/UHF ICOM Digistar  ID E880. HF YAESU FT 450 med Antennetuner +MFJ-949E Tuner. SignaLink USB sound card  interface. En lille BAOFENG  duobander er også kommet til.
Klik for at forstørre
CJF Min Familie Folk jeg mødte Kishon
C J F
En glimrende "nødantenne" til 10, 20, 40 og 80 meter Af OZ5WF Willy Sachse, Egentlig er det ikke mig, der oprindeligt fandt på denne sag, men  derimod fik jeg tilsendt tegningen af OZ4PY for ca. 15 år siden.  Når man umiddelbart ser ­tegningen, vil de meget  antennekyndige nok påstå: Det kan ikke virke - men rimeligt frit  ophængt er den faktisk ganske anvendelig. Det er påvist ved flere  forsøg med denne antennetype, at tilklipning af trådene til og fra  L3 kan være nødvendig, men husk: Det er en meget forkortet  antenne til så lave frekvenser som 7 og 3,5 MHz og derfor vil  ­højden over jorden være en væsentlig faktor for resonansen,  men med god tålmodighed og en antennetuner, er den, efter min  bedste overbevis­ning brugbar og agerer som almindelig dipol på  28 og 14 MHz. Den har været min eneste antenne til HF i nævnte  15 år, og er ophængt inverteret med fødepunktet ca. 10 m over  jorden og enderne ned til hegnet med tørre snor som 'forlænger'.  Om man vil anvende balun eller ej er en smagssag. Jeg har altid  gjort det, men den sidste øvelse har vist at man da glimrende kan  uden (?), hi. Den har rejst kongeriget rundt, været ophængt de  særeste steder, mellem og under træer, og i sådan en situation er  SWR selvsagt ringere; men den virker. God fornøjelse hvis l vil  forsøge - den er i hvert fald billig! 
Min Antennetuner er en NFJ-949E til max 300 w